Предадоха те, Господи!
И те осъдиха!
Осъдиха те, Боже,
на разпятие!
В ръцете, от които поемаха хляба,
и вярата, забиха гвоздеи.
за награда.
И трънен венец ти положиха,
после.
Сковаха ти набързо кръст,
по твоя мяра.
А хранеше ги, Господи,
до скоро – с две риби и
няколко хляба.
И вяра, вяра, вяра...
Не се надяваха от тебе
да получат много.
За трийсетина сребърника
приятелите те наказаха –
с предателство,
за да изкупиш греховете им,
(И нашите.)
И заковаха те...
А със кръвта ти
своите очи измиха,
и ръцете си,
(А твърдяха, че били ...чисти.)
Ти достигна своята Голгота.
Те не успяха...
© Нели Все права защищены