Удобното убежище
на ласките се срути.
Живеем в пещерите на
няколкото премълчани думи.
Захвърлили сме общото си минало –
бельо нечисто в плиткия панер
на паметта.
Тъй непосилно е
това сбогуване –
като скачени съдове
са твоята неутешима преданост
и моето непостоянство.
Между вечерята и филм на Ал Пачино
си вземаш душ
и тялото ти на змиорка
се плъзва между серпантините
на хладния ми ум.
Изтегната на хълбок
пред очите ми,
приличаш на вълчица,
която кърми агне,
преди да го разполови.
© Ивайло Терзийски Все права защищены