разпукан на ледени блокове
отгоре разпукан на едри съзвездия
между им мощно и леко се
движи мечка - същинска,
несъзвездна макар и бяло
вписана в бялото разсипано
в космическата поетика
на черната си бездна
на мястото си откогато
в сияйния лед на небесната твърд
малко след началото някакъв
земен глад или стръв някоя
земна се издига и пръсва разпад в
пукнатинни светкавици разпълзели
се в нови очертания чиито форми
стри времето на причудливи
в огледална значимост
звездни купове
© Рая Деянова Все права защищены
звездно ми стана...с обич, Рая.