Странно нещо са това, разстоянията.
Мерят ги с различни мерки.
Не разбират, че това са състояния
и се измерват със мълчания.
Дори космическите разстояния са нищо
пред човешкото мълчание!
А когато то е състояние
на близки хора,
това е най-тежкото наказание!
То е възможно най-далечното разстояние!
Въпреки непрестанното говорене, снимане,
спорене, днешното мълчание
е естественото обществено състояние!
© Маргарита Ангелова Все права защищены