21 нояб. 2012 г., 13:37

Разсъждения преди края на света 

  Поэзия
509 0 6

Точно днес не ми се умира.

И на двайсет и първи – не ща.

Имам още какво да събирам

по голямата кръгла Земя.

 

Имам мисли, които не мога

да загърбя за някаква смърт.

Имам дългове още към Бога.

Да живея съм краен и твърд!

 

От Светото Писание зная  -

Само Нему е ясен деня.

Кой измисли, че идвал бил краят?

Кой разсипа в душите страха?

 

Ще живея напук аз на всички,

дето вярват в злокобния ден.

Заразявам ви с още обичане

и със вяра, вървете до мен!

 

От Любов има нужда Земята,

не от страх впита в нашите души.

Погледнете в очите децата,

там не се наслояват лъжи.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??