Гълъбите ли пак дойдоха
или дъжд почуква в черчеве?
Есента - моята пройдоха
отново моя сън отне ...
Кротко, тихо си ръми,
гълъбите чистят си перата,
капчици се стичат на бразди,
рисуват водопади по стъклата ...
По скулите ги усещам как
се спускат плавно и пресъхват ...
Защо тъга ме обзема пак -
нали есента бе моята разтуха?
Знам, тя е цветна и красива,
но само ако не е последна,
след нея се задава зима,
а пролетта е толкова далечна ...
© Валентин Василев Все права защищены