РЕЦЕПТА ЗА ЛЮБОВ И ДОБРОТА
... защо ли този глупав свят се свежда до думичките Вяра и Любов,
а е изгубил всякаква Надежда? – добър човек, осъмнал в "Пирогов" –
реанимиран – и готов за риска! – да диша обич, слънце и мечти,
навярно хем не може, хем не иска? – хвърчилце, в светлината да лети,
навярно е безсилен всеки лекар пред злобата в човешките души? –
все тъй се надам? – тайно и полека, поетът в мен от обич да греши,
по изгрев да се будя насред братя, а вечер – с рой светулкови сестри,
най-светлата си вест да ви изпратя! – че можем да се будим по-добри,
елате ми в писателската ниша? – и, вместо някой стих да ви чета,
във този глупав свят ще ви напиша рецепта – за Любов и Доброта.
1 май 2024 г.
гр. Варна, 19, 05 ч.
© Валери Станков Все права защищены
Поздравявам те.