Ред и хаос
Подреденост нужна е в живота.
Ред и ритъм, да.
Лесничеят с вода студена се облива.
Ден всеки - сутрин - следобяд.
Къпането в река - потапяне за миг.
Душ студен за миг, количество вода
Прекрасна.
Ритъм е това и ред.
Има обаче в живота предмети много.
Движи се навсякъде Лесничея.
Ходи, гледа, ръцете си насища.
С енергии разни, с мисли и идеи.
От предметите пътечни.
Размишлява той, гледа-гледа - действа.
Едновременно се движи той - в ритъм.
И без - хаотично.
Ред следователно е нужен.
И хаотичното движение.
В привидния хаос тоз се мъдростта
Съдържа..
На душата насищане. И за духа - врати.
Вратите на духа се в хаоса крият.
В несигурността - в непредвимостта.
Слава на реда, и на хаоса - на живота
Интересен. Ура.
В колебанието се съдържа портал.
Портала на верните решения.
Портала на Небето, в на земните дела
Промеждутъка странен е портала този.
Къде да тръгна? - ляво, дясно -
Изток, запад, север, юг.
И тръгвам аз за там, където
Красота намирам - насищане душевно,
Интереса на духа
В интереса тоз е живота истински.
Там, между привидния ред се хаоса
Съдържа.
На живота истински, живота за
Душа и дух.
Хаосът именно извежда човека в
Духа - в на пространство-време - осъзнаване.
Раждат се тогава дела, от импулсите на погледа-слуха.
Куче лае, Велес говори.
Велес чрез природата говори.
Природата света отразява.
Страда човек някой - разбирам лесно -
Чрез кучешкия лай и вой и настроение.
Погали го, погледни го кучето това.
Погалваш ти самотната душа човешка
Таз в момента този.
Срещаш през деня хора разни и общуваш.
Мислиш си - случайно е това - неважно.
После в размишление случайно или не - ти
Разбираш - има тук идея.
Четеш във тоз момент на
Природата послание - изречение природно.
Чети, чети - движи се, и нужното прави.
Бъди и пребивавай в двата свята.
Вън и вътре - съзнание въведи в живота
Свой.
Реда поддържай, хаоса допускай и живей го.
Едновременно живей и тук и там.
Филмът нееднообразен гледай.
Филмът на деня-ноща, върлото съдбовно виж.
Изкачи го, временно е то.
Това е труд навременен и адекватен.
Труд достоен на живота, светоносен труд.
Ще се срещнеш-срещаш ти
Със на света пространството прекрасно.
От безизходността не бой се.
Там се храна специална намира за
Душата твоя и за твоя дух.
Безизходността е среща - на тебе с
Теб самия.
Прескочи преградата с мисълта. Не бой се.
Прославяй мимоходом боговете, често
Пей.
Пеенето е прикритие - убежище на
Твойта мисъл.
Слава на Велес - бог природен.
На тебе слава - не бои се който от
Трънливите пътеки.
И от хаоса - неочакван - радостен и
Плодоносен.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Все права защищены