27 мая 2009 г., 16:45

Режисьорът 

  Поэзия
468 0 6

Върни се... Не!... Това не е героят!...

Недей да фъфлиш, ясно говори!...

Идеята за образа е моя...

Не казвай нищо... Бързо се върни!

 

Сега акцент... Метър не минавай...

Изчакай си партньора... Стоп!... Грешиш.

Суфльора ти подава... Продължавай...

Втори план за първи ли градиш?...

 

Антракт!... Преговорете текста!

По глътка въздух с мирис на тютюн!

Ще почнем от начало... Не е лесно.

Ролята изгражда се със ум.

 

Не смесвайте тук - сцената с живота.

Проблемите изтрийте в този миг.

Не сме казарма, вие не сте рота...

За зрителя е нужен шантав трик...

 

Начало!... Тишина!... Сберете сили!

От ритъма водете се актьори!

Идеята не сте ли уловили?...

За премиера скоро ще се молите!...

 

 

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??