Тече през долина свещена
библейската река Йордан.
Морето Галилейско прекосява,
там в ниското да секне в своя бяг.
Видяла чудеса велики,
водите тихи влачи и разказва.
Местата свети щом ти посетиш,
ще слушаш разказа и непрестанно.
Разказва за пророк Йоана,
Исуса що предсказал на света.
Как кръстил Господ във водата,
свещена носи се и до сега!
И гълъб бял на рамото Исусово яви се,
глас Божи възвестил от небесата,
Вий поклонете ми се, аз съм Господ,
в небето и в дух свят и в моят син!
В тъмница Ирод хвърлил е пророка,
измъчвал го, главата му той взел.
Но що Йоан предрекъл случило се Боже,
и чудото небесно да се отрече не може!
И днес с името Христово на уста,
почитаме свещената река.
И кръста хвърляме при нея в този ден,
от тебе Боже нека бъде той благословен!
Извадим ли го от водата чиста и свещена
разпятието от теб благословено,
на теб горещо молим се за опрощение,
получим ли го Боже, туй е нашето спасение!
© Петър Петров Все права защищены