Със теб сме като две поляни горски,
трева зелена и безброй цветя,
щурчета скачат, птички пеят,
а слънцето ни милва с топлина.
Със теб сме като мравките в тревата
по пътя свой вървящи устремени.
Понесли зрънце щастие на рамената,
от обич чиста окрилени.
Със теб сме като горски две поляни,
а помежду ни чувствата като река
с вода кристално чиста носят се.
Цветята гледат с нашите очи засмяни,
щурчета малки в песента ни още са.
© Христо Костов Все права защищены