РЕКАТА СЪНУВА
Отражението на рибаря
със слънцето флиртува.
Водата огледална
притихнала сънува
Мистралът как я гони,
а тя с коси игриви
докосва го кокетно,
в рапан плътта си скрива.
Коктейла си във синьо
изпива без остатък,
а после със прибоя
танцува до припадък.
С течението топло
потъва надълбоко,
претърсва всяка мида
за обич синеока.
Във приливите тихи,
във бисерчето малко,
в сърцето и в сълзата
на влюбена русалка
тя търси и сънува.
Далеч е Океана.
Пробужда се реката.
... Рибарят нещо хвана.
© Алина Стоянова Все права защищены
ЕЛИЦА,
СИСИ,
ЕЛИ,
МАРИЯ,
СЕСИ,
ЧОНО,
НИКИ,
МИНА,
АГОП,
ИВОН,
ВАЛЕРИЯ,
ОГИ,
ЕЛИ,
ЛИЛИ,
ЛАСКА,
ЦВЕТИ,
ВИЛДАН,
МАГИ,
БОРИС,
ПО ПЕРЛИЧКА ЗА ВСЕКИ И МНОГО УСМИВКИ!!!