Тази дълга любов най-накрая си тръгна...
И от сцената слезе без поклон и овации.
Застоя се за миг, после свърна зад ъгъла
и пое без посока по безпътните знаци.
Тази сляпа любов най-накрая прогледна
и се спря удивена и прозряла най-после,
че е битка загубена всяка кратка победа.
А след нея напират неудобни въпроси.
Тази късна любов вече нищо не значи.
Не донесе взаимност, а натрупа беди.
Краткотрайна утеха за самотни играчи,
избеля неусетно... Не остави следи.
Тази обич отписана ще потъне във мрака...
Ще я търсим навярно. Само ден или два...
Неуместни актьори във бездарен спектакъл
тръгват в чужди посоки...
И какво от това?...
© Бианка Габровска Все права защищены
БРАВО!