Черната магия ще прекъсне
белия конец, крепящ доброто.
Просто ще захапе и... ще кръцне
тъничката нишка на живота.
Трите дена няма да усетите.
Деветини - болката претръпва.
Щом преминат 4 х 10,
ще се убедите, че съм мъртъв.
След година, пак ще съберете
погледи над обредната маса.
Пийвайки си - ще ме поменете
между преживелиците ваши.
И ще се целунете на тръгване,
тъжни и нелепо-неуверени.
Осъзнали колко сте излъгани -
не от мене.
Не от мен.
От времето.
© Александър Калчев Все права защищены