Като изпаднал в луд екстаз езичник
небето разкъса ефирната си риза!
Мълния удари и гръмен трясък
се стовари!Тревожен птичи писък
замря.И див вятър се втурна...
Земята беззащитна под градушката
събра убитите надежди в урната
на скръбта.И безмълвно се заслуша
в риданията нощни на душата си...
© Стойчо Станев Все права защищены
Приемете моите поздрави и пожелания за здраве и творчески успехи!