Реквием
Когато няма да ме има някой ден
недей да жалиш! Просто забрави!
Благодаря на Бог, че беше с мен!
Зад тебе миналото остави!
Животът все едно ще продължава!
Недей да губиш време във сълзи!
За нищо ти недей да съжаляваш!
Щастливи бяха с тебе мойте дни!
Аз приключих! Тегли се чертата!
До тук каквото е било, било!
Кой пил, кой ял ще го реши съдбата!
Ще си плати за зло или добро!
Душата ми на мъка не обричай!
Не ме жали, защото ме боли!
И гроба ми с цветя недей да кичиш!
Една свещичка само запали!
За мене тя ще бъде светлината
мъждукаща сред студ и тъмнина!
Аз зная, че ще ми тежи земята!
Но свободна ще е моята душа!
Обичах те и за това не искам
споменът за мен да ти тежи!
Да бъдеш с мен от Господ Бог поисках!
Благодаря, че ми го позволи!
Забрави ме и бъди щастлива!
В сърцето спомените затвори!
Дори да страдаш страдай мълчаливо!
Но мен и миналото забрави!
Духът ми даже тук за теб жадува
сред мрак, сред студ във черната земя!
И знам, че често ти ще ме сънуваш,
и ще се будиш често през нощта!
Но продължи напред, не се предавай!
Бъди щастлива както беше с мен!
Вярвай, чакай ти и се надявай!
Отново ще сме двама някой ден!
09.04.2024 г.
© Георги Иванов Все права защищены