Репортаж
Глупостта си изцапа ръцете
до ушите с мастило
и щастлива ги вдигна високо и двете
сякаш размахва пред всички кандило
който я види след нея се втурва
и макар да му гложди в очите
с блага дума упрек поднася ѝ
а пък тя със замах го катурва
толкова казва че могат мечтите ѝ
рожба на време безкнижно
полугола и боса защото така е модерно
тя си живее доволно-безгрижно
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены