Решително
Обичам те или те мразя -
не знам, не мога да реша.
Но знам и двама ни терзаят
грешките на моята душа.
Вечер - мъничка, една...
Залез - кратък и безкръвен.
Мъка в моята мечта...
Стоя изправен и безмълвен.
Денят е мрачен, а небето сиво
и крача малко уморен,
а пътят някак мълчаливо -
пред мен разстила се смутен.
Край мен ли стъпваш колебливо,
или остави ме от първия момент?
© Гео Лански Все права защищены