на Б.
Тя бе красива, но напълно невъзможна.
Той - рицар във ръждясали доспехи.
Целувките ù - дяволски безбожни,
по нрав тя беше вълк във овчи дрехи.
Той сваляше небето и звездите,
сърцето си разбиваше за нея,
кълнеше се в косите ù, в очите,
за този рицар тя бе Дулсинея.
Мечта недостижима, но прекрасна;
и кой го би винил, че се е влюбил?
Ала на рицаря съдбата е злощастна -
за Дулсинея всичко той изгуби.
© Мария Все права защищены