Рицарски роман
Тихичко те съзерцавам
и кристално осъзнавам,
зад фасадата ти кротка
същността на дива котка.
А душата ти щом страда
мен сърцето ме боли.
Даже нежната Лоара
болката не ще смекчи.
В замъка ще се промъкна
някоя безлунна нощ
и от там ще те измъкна.
Аз съм рицар с дивна мощ.
© Петър Варчев Все права защищены
в стихове любов облича!