Рила планина
Изкачиш ли се високо до езерата,
чувстваш, че летиш над земята.
Красотата рилска те опиянява,
а споменът жив в тебе остава.
Цветята там са с красота редка,
от баирите е чудната гледка,
душата ти тук се наслаждава,
а поетът в стихове я възпява.
Рилските птици са далеч гласовити,
а пчелите леят от билките пити,
туристи с раници колкото щеш,
по пътеките вити дерзаят пеш.
Здравецът цъфнал те лъха с аромата,
със свежест покрил е той камънака,
само песни чуваш ой лари -
и в теб остава жив спомен да гори
© Райна Маргина Все права защищены