В човек се е превърнала маймуната,
та маймуноподобните са много –
но който стъпи горе, на трибуната,
прохожда като висше двуеного!
И се изкачва още по-нагоре –
привличат го високите етажи!
Е, може малко да се поозори,
но, стигне ли върха, е много важен!
Защото бързо там еволюира!
А множеството маймуноподобни,
гласувайки, отново го избират –
едничко, на което са способни!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены