винаги има точка на връщане чарли
колкото и да не ти се вярва
нещата все се подреждат по някакъв незнаен ред
във хаоса и още нещо
когато точките станат толкова много
като понеделници
или вторници
има ли значение
голите очи на нощта
дори не мигат чарли
втренчени в света
не се залъгвай
участието в събитията е само личен избор
другото е случайност
ако изобщо може да се вярва на това
стаята е затворена
и ръбът е толкова далеч
колкото един несънуван сън
с любими истории
куче и няколко подредени думи
които да впишеш по повърхността на кожата си
и да се върнеш чарли
в онази точка от кристал
понеделник
или вторник
има ли значение
понякога дъхът на времето съвпада с твоя
тогава храниш гълъби със себе си
и вятърът замлъква уморен чарли
и заспива на дясната си страна
онази която познаваш до болка
кристално ясна
точка
за връщане
© Зорница Николова Все права защищены
става път
кис ю*