РИСУНКА
Узряла хубава жена
отива на пазар в узряла есен.
След дъжд разлистена дъга
над нея багрите си веси –
същински божи ореол.
Художници изваждат четките,
любов рисуват във възторг,
забравили за себе си.
А тя върви нехайна и ефирна
с походката на влюбена звезда
и вятър, който жално свири
за някогашна кротка свобода.
31.10.13
© Ангел Веселинов Все права защищены