Рисувах те, тъй дълго те рисувах,
с мъглата на щастливите мечти.
Звезди събирах, докато сънувах
и с тях създадох нежните коси.
Стрелките на часовника потапях
във езеро с кристалните сълзи.
Контурите на времето забравях
и сътворих прекрасните очи.
Рубинените устни ги изписах
с гореща кръв на влюбено сърце.
За тялото ти чувствата попитах.
Палитрата от всички цветове.
В небето синьо светеше дъгата
от нея малки капчици си взех.
Ефирно аз рисувах те с ръката.
Страстта на любовта приех.
Рисувах те, тъй дългото те рисувах,
че стана част от моята душа.
© Гедеон Все права защищены
която е дарена свише.
Портретът на една жена,
що само Бог ще го изпише.
Роси, никак не обичам часовници.