30 июн. 2007 г., 19:10

РОДИНА 

  Поэзия
767 0 1
Аз твоя клонка съм, израсла под небето,
за теб, Родино, в този пъстър свят!
Любов си ти за мен и мое кредо,
пожар си, пламнал във кръвта.
Ти в мене си, в децата ми, във всичко,
което във живота имам аз.
Родино мила, волна моя птицо,
литни във чисти, сини небеса!
За да те имаме и днес, и утре
във нашите изстрадали сърца –
че ти си крепостта незрима,
която носим в своята душа!

© Дора Ефтимова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??