Българийо - ти, пълна с герои,
къде са днес чадата твои?
По чужбина те бързат да отидат -
че в теб бъдеще не виждат!
Те те хулеха, Родино, на какво ли заприлича -
посиняла си от бича!
Държиш се с последни сили, а те като вълците завили -
разкъсват ти плътта!
Но, Родино, какво с тебе стана?
Остана жалка, неразбрана!
Отидоха децата ти от теб,
останаха шепа, колкото за лек!
Ти любов си, семейство си, приятели!
Но си пълна с предатели,
дето използват те, Родино, за други цели!
А всъщност някои си тръгват,
истината невидели!
© Фатиме Тибер Все права защищены