Обичам те, родино мила,
обичам твоите балкани,
почитам войните на Самуила,
почитам борците срещу османските султани.
От теб страна по-прекрасна няма,
може да не си голяма,
но си наша само ти,
кой българин не люби твоите красоти!
© Георги Все права защищены