Родопа планина
Там, в Родопа планина, има толкоз
Красота и Доброта.
Във всяка бука и река, и скала.
Всяко цвете и тревичка викат те
ела, ела… тук при нас е свободата на духа.
Влез, сине - пътниче
си без храна и без вода?
Ти не бой се, щом си там,
в Родопа планина няма глад
да усетиш и човешката злина.
Корица хляб ще си похапнеш
и ще си поспиш на тишина, а дали
някой ще иска повече от това!?
© Мина Конарова Все права защищены