От корена до вършето се вдига
филизът на дедите мои, млад
и слънце с хлорофила бавно влиза
в зелените листа със сока благ.
От вършето към корена си слизам
във късния, предзимен листопад
да легна във пръстта им, като близък
и с чиста съвест, пример взел от тях.
© Иван Христов Все права защищены