Конските вагони преминават,
във тях катъри няма, има хора,
във конските вагони хората доят ги
вместо крави
и след това заключват ги в обора.
По разкованите траверси
започна як млеконадой,
под бича на вечерната проверка
брои добичетата надзирателя-копой.
В обора се разнася смрад,
мученето на гладни, издоени крави,
оядени прасета между кравите и сухия комат,
грухтенето оглася бъдеще кораво!
Пак ще тракат конските вагони,
претъпкани със мършави породи,
а в гарите разхождат се пагони
и зорко взират се телетата да не проходят...
гр. София, 22.09.2016 г.
© Димитър Христов Все права защищены