на Димо
Нямам сили да те поздравя.
Искам точно днес до теб да бъда.
Сгушена във тебе да мълвя
думите си - ласкава присъда.
Искам да е наш денят докрай!
Да съм твоя, тиха и покорна.
Всеки да ни види, да узнай,
че страстта ни сляпа е безспорно.
Не признава път и правила.
Обич ли е - значи има всичко.
В твоя сън навярно съм била
влюбена във вятъра тревичка.
Ще вилнееш. Ще ме отнесеш.
В мислите ти някъде ще светя.
Щом усетиш яростен копнеж,
аз ще съм ти влязла във сърцето.
© Нина Чилиянска Все права защищены