Днес за нас е светъл ден,
Вики има ден рожден.
С нова хубава премяна
ще е весела, засмяна.
Ще се чуе в махалата,
ще поканиме децата,
торта сладко да си хапнат,
от игри и смях да капнат.
Ще я поздравят със песни
и подаръци чудесни.
Ще танцуват и ще пеят,
като слънчица ще греят.
Вики пък, с един букет,
ще излезе най-отпред,
да го подари на мама
с обич и любов голяма,
че родила е детето
като ангелче в небето.
Умно, весело, игриво -
нека бъде все щастливо!
Тази палавница малка
да ни радва от сърце!
Да е като баба Валка -
умно, весело дете!
Да е жива и засмяна,
да се смее с пълен глас,
да е майчина отмяна,
слънце грейнало за нас!
© Валка Все права защищены