РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО
Във тази нощ пак ангелите лудо
летяха и танцуваха над нас
в очакване на Божието чудо
от свише да ни хвърли във екстаз.
Когато във онуй селце Мария,
с платно прикрила едрия корем,
синът на Бога в ясла бе родила –
звезда една блестя над Витлеем.
Навярно от небесната си шатра
изпращал ни е Господ благослов,
че в София, Мадрид или под Патра
днес славим рождеството на Христос!
Преминало кошмари и заблуди
човечеството често ще греши,
но праведни или пък грешни Юди
покаем ли се – Господ ще прости.
© Иван Христов Все права защищены