Романтиката днес не е в машините
Тези машини,
тези светофарени мъртви очи!
Усещат всяко човешко чувство!
Разбират и наказват всяко човешко влюбване!
Знаят слабите ти места и те ритат лошо там!
Светът през телевизор виждам!
Чета поезия по интернет!
Пазарувам с карта,
слизам с асансьор.
Натискам на ден милион и петнайсет копчета!
За всичко има клавиш, или копче!
Почти за всичко!
За това, за което няма, е измислен светофар.
Той разрешава,
или те изритва във топките с все сила/желязна/!
Романтиката днес не е в машините!
Романтика е да се отървеш от тях!
Тези машини...
Те умеят да убиват!
Но...и ние още помним някой добър удар,
някой боксов финт, а после - десен прав!
Боксьорът, смазано лице и целият във кръв,
едва говори - иска бърза смърт от светофара.
Моли!
Романтиката сякаш липсва.
© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены