RONDO*
След шестдесет години диво плуване
във Океана от насилие и пот,
със жаждата за по-добър живот,
затънахме в огромно езеро от тиня,
с ръка, протегната за милостиня...
И се лутаме като отровени от дрога,
че стъпихме от Тръна,
та на Глога!
За двадесет години вече мразим
тия "приемници", които,
във Блатото ни вкараха
да газим.
И мислим вече техните "отци"
да обявим ли
за "светци"
и на "нетленните" им мощи
да почнем да им палим свещи...
Накрая, като теглиме чертата,
по елементарно проста сметка,
с игра на Руската рулетка, * *
Българинът като Човек,
проиграва вече век...
-------------------------------------
* rondo -движение в затворен кръг
** провалени експерименти за нов
обществен строй.
© Петър Петров Все права защищены
За жалост, хората като теб са малко!
Поздрав!