По средата на пътя
един кичур е препречил
движението на белия гребен,
а по стръмните скули
притичва втори,
бягащ от острата фиба;
трети се плези,
изпълзял зад ухото,
а друг се катери умело
отляво на дясната вежда.
Има три възможни финала
на сутрешната неразбория:
а) да се срещнат накрая,
отразени в усмивката му;
б) да се приютят между пръстите му
в нежно докосване;
в) или да се обесят церемониално
с лилавия ластик.
Кой вариант е най-малко рошав?
© Пепър Формаджи Все права защищены
и е вкусен наистина!