Днес във стаята изгря
Коледната ни елха.
Сто играчки и гирлянди
заискряха диамантно.
Вижте колко е красива,
гиздава е... като жива,
а запее ли, тогава
щастие ни в миг дарява.
Даже котарана - Роши
под елхата лапки сложи,
втренчи блеснали очички
и закима със главичка.
Знае тя, че в късен час
дядо стари, беловлас,
дарове ще донесе
и за нея от сърце.
Щото мила е, гальовна
и къщовница грижовна,
обичта си щом предлага,
нокти в ръкавички слага.
© Таня Мезева Все права защищены