Ако си роза – нека те разлистя
и аромата ти свенлив да вкуся -
роса от огън да ме плисне
и трепет в красота изкусна...
Боди ме с нежните бодили
на необузданата си страст...
Целувай с устните си мили
във приказка от дива власт...
Бъди парфюм в душата моя -
омая, сбъдваща мечти...
Дари ми блясък, пукащ зноя!
По розобер – звезда бъди...
© Михаил Цветански Все права защищены