16 июн. 2016 г., 01:32

Розата, която намерих... 

  Поэзия » Любовная
442 0 6

 

Розата, която намерих...

 

 

Розата, която намерих...

Подарявам ти тази роза,

намерих я на пътя-

една и единствена...

Не знам дали е гола,

защото сега се е родила

или облечена е в някаква одежда?

Не, аз не знам, не знам,

но знам, че е искрена...

Подарена от сърце!

 

Не знам дали е окъпана

от летния дъждец;

или опиянена от забравата;

дали някога е обичала

и някой я е обичал;

не знам дали

имала е тайна любов

или пък несподелена...?

 

О, моя прекрасна любов!

Ти си розата, която ми дава топлина

и като слънце огрява всичко

със своето разцъфтяване...

 

Ти си мечтата на самотата ми,

празнотата, която вече я няма,

защото я запълваш...

 

Ти си моя сън дълбок,

от който не ще се събудя,

защото е самата реалност...

 

Ти си затъмнението на морето,

което ми отваря портите,

към чувствата,

към живота,

към душата...

вселената,

светлината,

вечността...!

 

Подарявам ти тези две ръце

тези мои влюбени очи и

увиснали клепачи;

най-дълбоката целувка,

удавена в дъх и стон...

 

Подарявам ти

eсенния танц на листата;

дървото, което преражда се

през пролетта...

 

Подарявам ти

всеки ден, облечен

в лъчите и звездите

и не само между

август и април...;

през зимата

ще ти е най - топло

и светло...

 

Ти си кътчето,

от което виждам

и разбирам нещата

много по - добре...

ти си илюзиите ми,

сбъднатите мечти,

моята открита любов...,

розата, която намерих

и винаги ще търся...!

 

 

© Лили Вълчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря от сърце на всички...!
  • Прекрасна метафора!
    Подарена роза - подарена любов!
    Чиста и открита, единствена, прекрасна...
    Такава любов расте вечно!
    Невероятна!
  • Лили, тук ги заби всички! Стиховете ти са създадени с прекалено много любов, която се усеща и която успях да почувствам. Винаги ме изумяваш с всяко следващо произведение. Уникално е, браво!
  • Безмълвен съм...! Ти си стихове, изтъкани от чувства, Кали!
    Гледам възхитено тази красива и цветна градина, създадена от любов! Поздравления!
  • Много-много красиво и чувствено! Аплодисменти!!!
  • !
Предложения
: ??:??