Звездният принц си,
отново сънуваш
малка принцеса
под стъклен капак,
листо по листо
нежно целуваш,
с поглед я галиш
и шепнеш ù пак.
Залеза пурпурен
гледаш - гори,
а ледени пръсти
в косите си сплиташ,
безпътник е вятърът,
пътник си ти,
дълго мечтаеш,
към нея политаш.
Мъничък принце,
щастливец си ти,
в живота ти скучен
тя е едничко
цвете красиво
сред много звезди,
откъсни я -
пак ще остане самичка!
„ - Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр
сред милиони и милиони звезди, това ти стига, за да си щастлив,
когато гледаш звездите. Мислиш си: » Моето цвете е там някъде «."
© Валка Все права защищены
Вдъхновение и светлина за вас!