Рубая по „Законът на Белла“
от Андромаха (Белла)
Ти каза свършила ти е газта...
когато си минавал покрай мен
и гравитацията си смени оста
на друга гравитация във плен.
Във тишината се прокрадна шум
от пулса на сърцето на вселената,
сърце пронизано с куршум...
любовен гладиатор на арената
Такива са законите, уви,
че всеки, който търси - го намира.
Орелът дебне и кръжи...
и който трепне от любов - умира!
Омагьосан пред два лебеда под очите на джин
стоиш вцепенен, разбрал, че изходът е един -
без нея ти не би могъл да живееш
дори сред молитви на ходжа, епископ или равин...
© Вили Тодоров Все права защищены