... тялото ми -
покрито
със люспи
и морска сол...
това, което чуваш
е бял шум
с висока че/и/стота,
вълни без кораби,
медузи-платноходки
пръстите /до/стигат
дъното,
ръцете са заровени
във пясъка на
косата ти...
... и е отровно синьо
да, това е тази мъдрост
на водата, за която
няма да научим...
чисто бяло
чисто.
бяло.
чисто и бяло
да,
вземи частица
от окото ми,
хвърли я във вълната,
виж какво ще стане
с нея и какво ще стане с мен,
какво ще стане с теб,
каквото ще остане
да,
това е
дъното - разложени арпежи
диша/т/ /в/ пясъка
най-меките ми думи
за теб
и
към теб
/корали/
да, това не може
да е хоризонт,
хоризонтала на очакването,
връзвам си ръцете -
здрав моряшки възел,
за да не говорят
повече
и спирам.
точка.
влизам.
точка.
/до/стигам.
точка.
в теб.
във мекото,
във крем-карамела.
по-навътре.
и по-навътре.
и по-навътре...
да,
там е, където
имам водна сянка...
там...
имам любов – тя е
за изпиване...
там...
имам любов – тя е
за убиване...
© Питър Хайнрих Все права защищены