Как много ръце
сътворяват съдби и желания!
Ръката на Слънцето стопля телата измръзнали.
Лъчите му щедро раздават -
не искат признание,
очите – прогледнали – светят,
телата не мръзнат!
Ръката на Майката
дава храна за душите ни
и нейните ласки стопяват и глад,
и учудване.
Спасяват, когато се давим
с канапи на шията,
в ужасните нощи гласът и загрижен дочуваме.
Ръка на любимия даваме,
той ни я дава.
Ръцете му раждат мечти
за живот и израстване.
Ръцете ни сплетени в радост и мъка остават,
контакт между тях
призовава телата ни страстни.
Ръце на децата
косите ни дръзко разрошват,
показват рисунката мила
на своето детство,
в която с ръце са поискали още и още,
да приемат от нас
от Света и Живота наследството!
Любов, ти си в много
различни за нас проявления.
Ръката на Бог и
Вселенски закон те наричаме.
И сили за всичко
ти спускаш ни щедро във вените.
Те пазят, даряват и галят ни -
щом се обичаме!
© Антоанета Иванова Все права защищены