1 февр. 2018 г., 09:53

Ръченица в метрото 

  Поэзия
299 0 1

Слушам музика в метрото
със слушалки във уши.
Гайда писка за живота,
тъпан, ритъма следи....

Но очите ми се давят
във какви ли не лица.
За България мечтая
между бурка и чалма.

Идва ми да заиграя,
да политна като птица.
Няма кой да ме познае
в ритъма на ръченица.

Мисля си обаче, ако
всички почнат да танцуват?...
В метро-дискотека, яко,
точно днеска ще пътувам.

Но анархия голяма
ще настане в този влак.
По-добре да помечтая.
Пускам ръченица пак.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??