От такава душа, само Юда навярно беснее.
Сатаната сумти и се кръсти със кривите пръсти.
Ти обаче пази я. С такава душа се живее.
Много малко са тия, които признават греха си.
Такава душа, има онзи който обича,
онзи който не спори, а чувства света.
Дал ти Бог много - момче и момиче,
и очи отражение на светлина...
С такава душа се постигат възвишени цели.
С такава душа, всяка болка се изживява.
На такава душа, крилете са винаги бели.
На такава душа, меркантилният свят оцелява.
Такава душа, пред проблеми не коленичи.
Тя се бори, тя драпа, тя даже не диша.
Такава душа, всеки иска да заобича.
За такава душа, поетите пишат.
© Валентин Йорданов Все права защищены