Февруари нрава си показа,
галопиращ с буйни ветрове.
Развял перчема си доказа,
че такъв си е от векове.
Немирен, волен, своенравен,
вихрушките обича да зове.
Дори е малко музикален
щом фигурки от лед кове.
С дъжда обича да се забавлява,
/по детски изненадва със бели/
с поледица нощта да украсява,
а през деня всичко да блести.
Талант си е, обичам Февруари,
четири сезона той твори.
Откраднал студ от Януари,
на Март оставя топлите си дни.
За него казват, че е малък,
непостоянен бил и мъничко келеш,
но характер притежава ярък...
от слънце, дъжд, облаци и скреж.
08.02.2022г.
© Теодора Атанасова Все права защищены