28 мар. 2017 г., 11:35

С Живота съм в шахматен двубой 

  Поэзия » Любовная
333 1 0

С Живота съм в шахматен двубой,

но на ход е само той.

Вчера шах, а утре мат,

днес по милост съм пат.

Навсякъде от черни фигури притиснат,

Животът играе като скъперник стиснат,

отнема ми дните  - пешка след пешка,

и дебне за всяка моя грешка.
Докато накрая реша дали съм готов

да изгубя и царицата, моя любов!?

Но в сетния ход, преди мат да стана,

срещу логиката на шаха ще въстана:

вместо царицата да дам,

себе си ще жертвам сам.

И този последен жест

ще носи красивата вест,
че дори да сме в безизходен шах,
любовта побеждава всеки страх.

© Петър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??