По залез слънце, в късен час -
скиторят вън - човек и куче,
нехаейки- какво нощта
ще каже, щом за тях научи !
Те чакат - първите звезди-
да се покажат в небесата !!!
Отплувалите днес Души -
отчет да върнат на Земята !
Какъв е взорът на Душите
и тези, що ги ръководят???
Дали ни дърпат за ушите ,
и де през тъмното ни водят???
...Та утре - в пивницата местната,
дочули техния доклад -
в миг отрече тълпата стресната -
" Какво е Рай това?" и " Що е Ад ?"
© Момчил Манов Все права защищены