С мечти
Обзети от безпаметни тревоги,
потопени сред огън и в мъгли,
поели през вихрушки и посоки -
копнеем за живот сред висоти.
Избягали от лоното безбожно,
преминали из адски дълбини,
извира в нас море съдбовно -
море с любов от божии води.
Разкъсали завесите на дните
настъпва светлина и благослов,
слънца въздигнати с мечтите
будуват с нас от век веков.
Слънца - в душите ни жарави,
безкрайни хоризонти и звезди.
Из аромат на дъхави морави
докрай ще дишаме с мечти!
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА Все права защищены